Nå står muslimer fram som tar avstand fra og som fordømmer islam!

Mina Ahadi leder av oganisasjonen eks-muslimer i Tyskland. Hun er på Litteraturhuset i Oslo i kveld og forerar om konsekvensene av å forlate islam

Frafalne eks-muslimer trakasseres og blir spyttet på

Nå står muslimer fram som tar avstand fra og som fordømmer islam!

Organisasjonen Secular Forum arrangerer i dag et seminar på Litteraturhuset i Oslo der temaet er: «Eks-muslim: Hvor farlig er det å forlate islam?» I en pressemelding heter det: «Stadig flere står nå fram som eks-muslimer, men blant muslimer blir de kalt frafalne, vantro eller kafir. I flyktning- og innvandrermiljøene i Europa kan det få store konsekvenser å stå fram som frafallen, så mange er eks-muslimer uten å snakke åpent om det. I dette seminaret spør vi: Hvor farlig er det å forlate islam i dag? Hvilke konsekvenser får det for den enkelte?

Til møtet er invitert Mina Ahadi, som er en av grunnleggerne av German Central Council of ex-Muslims og en markant menneskerettforkjemper og pioner for eks-muslimer i Europa. Til debatten er blant andre invitert Cemal Knudsen Yucel, som er samfunnsdebattant og leder for Ex-muslims of Norway. Cemal er norsk med bakgrunn fra Tyrkia.
Nettavisen skriver at norske muslimer risikerer å bli mobbet og spyttet på. Nå vil de organisere seg og søker støtte hos likesinnede i andre land.
Cemal Knudsen Yucel sier: «Vi lever i en opplyst tid og islam kan ikke gjemme seg noe sted. Alle kan lese Koranen. Vi trenger en åpen og ærlig debatt. Vi bryr oss om brødre og søstre i andre land der man risikerer dødsstraff eller sanksjoner ved å forlate islam, sier han.
Eks-muslimer har organisasjoner i flere land og er store blant annet i Storbritannia, Tyskland og USA.
Til slutt sier Cemal til avisen: «Ex-muslims of Norway består ikke bare av tidligere muslimer. Kampen til eks-muslimer er en viktig sak for hele verden som berører oss alle. Det handler om støtte til menneskerettigheter og retten til å leve uten religion. Så vi har med oss ateister, agnostikere, fritenkere og andre aktivister som kjemper for samme kamp. Alle er velkommen, sier Cemal Knudsen Yucel.»
SIAN hilser denne organisasjonen velkommen – den har vi etterlyst i en årrekke. Endelig ser det ut til at vi får en sammenslutning av eks-muslimer med den rette substans. Her ser det ikke ut til, i hvert fall ikke foreløpig, at man surrer seg bort med «moderate muslimer» og «militante muslimer». Her er tydeligvis holdningen: Islam er islam.
Ingen er opptatt av å dele opp islam som en religiøs troslære og en annen del: Politisk islam. Heller ikke trår man feil ved å snakke om Mekka- og Medina muslimer.
Når det er sagt må det føyes til at også Cemal Knudsen Yucel har et synspunkt som skurrer i de fleste «Sian-ører» - han sier nemlig: «Jeg hater ikke islam og respekterer folks rett til å velge sin religion, men det må være individuelle valg.»
Det er vanskelig å forstå at de som ble offer for nazismens eller kommunismens terrorvelde var rene og ranke dersom de ikke hatet Hitler og Stalin. De som ikke hater og om nødvendig med eget liv som innsats bekjemper intoleranse, overgrep og despotiske politiske systemer, som for humanister fremstår som absurd galskap, medvirker selv til at det onde får armslag. Her nytter det ikke bare å se til at barbariet er som det er – og kanskje endog føye til: Vi hater ikke.
Islam som religion? Ja, la oss spørre de teologisk lærde ved de fire anerkjente islamske lovskoler – om Koranen kan deles i to ideologiske lærebøker der man i den ene har «religionen» islam og den andre «politisk islam», eller én Koran for Mekka-muslimer og én for Medina-muhammedanerne.
Uansett hvor mange det er som tåkelegger disse forhold for å gjøre Koranen salgbar i Vesten, ser vi og erfarer hver dag at det er korrekt det som ARecep Tayvip Erdogan sier: Det finnes intet moderat islam. Islam er islam.»
Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)
Agder avd.
Arne Tumyr
Leder