Aftenposten sa ja, VG sa nei

Dette er svaret VG kom med da SIAN ba om å få en annonse i deres avis, om standen i Oslo førstkommende lørdag.

Aftenposten sa ja, VG sa nei

Hva skjer når organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) ber de store avisene om å få annonseplass?

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) har fra tid til annen bedt om å få annonser om sine arrangementer inn i de forskjellige store avisene, på lik linje med alle andre organisasjoner eller foretak. Tilbakemeldingene fra avisene har også alltid vært svært varierende. I forbindelse med standen i Oslo førstkommende lørdag henvendte SIAN seg til Aftenposten og VG. Aftenposten stilte seg positive og sa ja, og spurte hvordan SIAN ønsket at annonsen skulle se ut, om de ville ha med URL-en til nettsiden osv. De gjorde rett og slett jobben sin.

Istedenfor å fungere som en avis for alle, valgte VG derimot å drive politikk. De ga SIAN nei vedrørende annonse, og prøvde også å bastant hevde at deler av den ønskede teksten «ikke medfører riktighet». VGs redaktør og medhjelpere følger åpenbart politisk korrekte retningslinjer i anliggender som dette, istedenfor å gi lik behandling til alle. Altfor mange avisredaksjoner i dag holder seg dessverre ikke politisk nøytrale, og har sånn sett gått langt utenfor sitt mandat.

SIAN vil forøvrig takke Aftenposten for sin imøtekommenhet i denne saken, mens ukens kaktus nok går til VG.

(P.S: SIANs annonse for kommende stand vil man, hvis alt går etter planen, kunne se i Aftenpostens papirutgave onsdag 5. august.)

 

Redaksjonen,
Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)