Anders Heger: Ingen fare med islam

Anders Heger: Ingen fare med islam

Anders Heger forlegger – og kommentator i Dagsavisen – skriver i en kommentar 20. februar bl. a.:

I samme øyeblikk som Marit Bjørgen staker seg inn til en velfortjent revansj, lyder ropet fra Saudi-Arabias ørken over Universitetsplassen, og – ganske snart – ruller ekkoet gjennom den samlede norske presse. Straks framstår vi ikke som landet der ånden fra Nansens polferder og Gerhardsens anorakker er løftet opp til kunst og religion. Bildet tegnes av en nasjon underlagt en galopperende islamifisering, et område der wahhabister forsøker å redigere landets aviser og ekstremistiske drosjesjåfører har lagt labben på samfunnsrattet.

Selvfølgelig er det bra at det nå trekkes en grense mot offentlig homohets og halvfordekte trusler om terror. At en forvirret tjuefireåring har klart å tilrane seg en plass i norsk offentlighet som forvalter av en muslimsk sannhet, er tragisk. Men når det tas som symptom på at nå går det utforbakke med hele skisportens vugge, er det grovt overdrevet. Den gang jeg var på alder med Larvik-gutten som har vekket nasjonens sjokkartede vrede, skjedde det også at det var demonstrasjoner i Oslo der talerne hyllet terrorister, løftet fram despoter som lederskikkelser og snakket åpenlyst om å avvikle demokratiet til fordel for diktaturstaten. Jammen ønsket de ikke en tid å forby homofili også. Tilhørerne var ikke tre, men tretti tusen. Og de var ikke der ved en feiltakelse, men fordi de rent faktisk støttet det politiske babbelet.

Det var selvfølgelig ikke bra. Og det vekket berettiget skepsis, motstand og protester. Men ML-bevegelsen, som hadde et helt annet og langt bredere nedslag enn islamismen noen gang har hatt her i landet, utløste tross alt aldri seriøse forestillinger om at vi var ”kommunistifisert”, eller at landet var i ferd med å bli tatt fra den vanlige nordmann. Vi ble overvåket (som de ganske få norske islamister også blir), og vi ble møtt med motstand, grensende til forakt. Ingen tvilte likevel på at Norge ville fortsette å være Norge selv om noen titusener ungdommer gikk inn i dyp politisk forvirring.

Når deler av norsk offentlighet nå åpenbart ikke har mer tillit til sitt eget land, sin egen identitet, sitt eget samfunnssystem og sine egne verdier, enn at en nyfrelst skjeggete guttunge fra Vestfold og middelalderen kan røske det hele ned, tyder det på et forunderlig svekket selvbilde.

Kommentar:

Heger begrenser problematikken til at nordmenn har et dårlig selvbilde dersom ”en nyfrelst skjegget guttunge fra middelalderen kan røske det hele ned”. Med andre ord: Det norske samfunnet står så støtt at en sølle ungdommelig muslim med skjegg ikke kan gjøre noe fra eller til.

Dette viser at Anders Heger intet har forstått av islam. Han bør faktisk lese noen flere bøker. Det han sier er at det samme vil skje med muslimene som med de tusener som i hans ungdom frontet ML-bevegelsen, og som i dag har roet seg ned i det demokratiske samfunnet. Med andre ord: Det er ingen grunn til å engste seg – alt vil gå seg til.

Det Heger ikke ser – eller ikke vil se – er at denne ”forvirrete 24-åringen som mener å ha forvaltet en muslimsk sannhet”, representerer en politisk ideologi som har støtte fra 1,5 milliarder mennesker – og som har opprettet islamske diktaturer i ca. 50 ulike stater. Muslimene har ført krig på tre kontinenter i snart 1400 år og har tatt livet av ca. 290 millioner mennesker. I vår tid angripes Europa – innenifra.

Heller ikke ser Heger islamiseringen som sakte men sikkert kryper også utover Norges land. Ånden fra islam legger seg som et angstfylt slimslør med begrensning av religionsfrihet og ytringsfrihet. Muslimer er ikke interessert i våre hardt tilkjempede verdier som hører til i vestlige demokratier. I en forhandlingssituasjon har islamistene intet å gi – det er Koranens lov – uavkortet – som gjelder.

Dette vet de fleste som stiller seg kritisk til islam. Likevel slår Anders Heger (sammen med Kari Vogt) til lyd for i boken ”Bruddet” (Hellige kriger og en ny verdensorden) at vi må åpne for ”nye forsøk på forståelse”. Heger og Vogt bør reise til de imamstyrte apartheidstatene i Midt-Østen med sitt budskap. Her vil de få høre at det kun er islam og sharia som aksepteres – ”nye forsøk på forståelse” er uaktuelt. Enhver muslim er forpliktet til å føre krig mot de vantro.

Arne Tumyr
Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)
leder