Begynner Europas politikere å forstå islam-trusselen?

Begynner Europas politikere å forstå islam-trusselen?

Englands tidligere statsminister, Tony Blair, har til manges overraskelse  gitt uttrykk for i et intervju at han ikke forsto ”fenomenet” 11. september 2001. Han sier også: Islam går dypere enn det vi trodde, men ellers går han (selvsagt) på gummisåler i sin islam-kritikk. Forbundskansler Angela Merkel har gjort det klart at integreringsdebatten nå skal tas opp i full bredde. Frankrike undermineres ved at det er opprettet hundrevis av ”no-go-zones” i landet. Størst oppmerksomhet har en av topplederne i den tyske sentralbanken, Thilo Sarrazin, vakt med sin nye bok der han skriver  at islam overtar landet og at tyskerne frivillig nedlegger hele nasjonen. Hans bok er en eneste sammenhengende advarsel knyttet til islamiseringen av Europa, men han får motbør.

 

Aftenpostens  Berlin-korrespondent, Ingrid Brekke, har fått plassert i papiravisen i dag en reportasje om det som rører seg i Tyskland på det islam-kritiske  området. Reportasjen bærer imidlertid preg av at det har vært maktpåliggende for journalisten å klistre mest mulig negativt til Sarrazin som person, mens hans synspunkter bare i liten grad kommer fram.  
Thilo Sarrazin hevder at Tysklands intellektuelle kraft svekkes fordi tyrkere og arabere får så mange barn. Tyrkere og arabere viser en manglende integreringsvilje. Resultatet er at tyske politikere nå vil ha en seriøs debatt knyttet til integrering. Muslimer utgjør i dag ca. 6 prosent av den tyske befolkning.
Meningsmålinger viser at hadde Sarrazin startet et parti ville 18 prosent av tyskerne stemt på dette partiet. SPD-sjefen Sigmar Gabriel og andre toppolitikere er enige om at man nå må drøfte integreringen alvorlig. Dette blir det store temaet de neste årene, sier Gabriel til nyhetsmagasinet Der Spiegel
Sarrazin, som tidligere var finansbyråd i Berlin, har imidlertid fått sterke motreaksjoner. Han er kastet ut som en av topplederne i Bundesbank.
Forfatteren Feridun Zaimoglu skriver at Sarrazin er en brannstifter. Han gjør muslimene til det store skremselet for den store engstelige middelklassen og impliserer at muslimene også har ansvaret for bankkrisen og velferdsstatens sammenbrudd.
Lederen for islamsk råd, Ali Kizilkaya, sier at utspillet er et bidrag til motsetninger. Islamofobien har nå bevege seg helt inn i sentrum, sier han.
SIANs nettredaksjon