"Det SIAN skriver om koranen er ikke sant"

Muslimsk-norske jenter ser bare det gode og det milde i koranen

"Det SIAN skriver om koranen er ikke sant"

Forstemmende lesning – brevet SIAN har fått fra en ”alminnelig jente som er føst og oppvokst i Norge”. Hun har lest koranen og skriver at det SIAN sier kommer fra koranen er ikke sant. ”Vi ser ikke på kristne som ”svin”. Vi velger den islamske retningen”, skriver denne ”ganske alminnelige jenta, som er født og oppvokst i Norge”.
Trolig er det mange ”alminnelige muslimske jenter” som er i samme situasjon – de er positive, snille, gode unge mennesker som vil alle vel – og som vil leve i fred og fordragelighet også med kristne og jøder. Den eneste forskjellen, fremgår det av brevet, er at hun har valgt ”den islamske retningen”. Det er ganske typisk det hun skriver – når SIAN refererer fra koranen som ikke passer inn i hennes bilde – som hun dels har fått på koranskolen og dels i hjemmet – ja, så er det ikke sant det SIAN skriver. Slik sett har det vel liten betydning hva SIAN-istene og andre motstandsfolk kan legge fram om islam – alt vil prelle av. Men en og annen muslim vil kanskje begynne å stille spørsmål?
Denne jenta har altså gått på norsk skole – trolig har hun fått vanlig norsk-opplæring. Vi har ikke rettet hennes språk – det forteller også sitt – som ikke er særlig oppløftende.
Her er brevet som vi gjengir in extenso:     
 
 
Jeg er en alminnelig jente som er føst og oppvokst i norge.. jeg vet det er mange islam folk som har påvirket norge , men ikke alle vi mennesker er like, vi er forsjellige folk med forskjellige meninger .. ting dere sier som kommer fra koranen er ikke sant. fordi ingen av disse tingene står i koranen! jeg har lest ferdig koranen og vi ser ikke på kristne som ''svin'' 
Vi kommer med at folk er forskjellige og vi velger den islamske retningen.Det finnes mange folk som er som meg og familien min i norge, men vi har ikke gjort noe trussel, vi har tilpasset oss i norske miljøet vi spiser mer norsk mat enn det andre gjør. Koranen har blitt lagd for mange år siden. Og dette med halalkjøtt ble vedtatt fordi på den tiden så spiste folk bare dyr som døde i gatene og grisene var skittne dyr. Så derfor kom dette med hala kjøtt at blodet skal sprutet sånt at man kunne se at kjøttet var frisk og folk ikke ble syke. Men nå lever i et såpass moderne verden at alt blir fraktet i fabrikker renset og stemplet goskjent før de kommer ut på markedet, Men det er ikke mange som får dette inn. .. vi har bare islam som religion , ingen av mine venner visste jeg var muslim før jeg sa det til dem .. jeg truer ikke norge og det gjør vondt å se at jeg er uøsnket her , at jeg ikke kan leve vanlig i norge .. bare fordi religionen min er noe annet .. 
men helo norge er mitt hjemland har bare annet religion jeg og jeg har ikke påvirket noenting her i landet av religionen min og det samme er mangetusener, hvorfor ikke bare fokusere på de folka som gjør norge dårlig .. det er ikke bare muslimer det er kristne, jøder og hinduismer + muslimer og mye mer som skaper dette .. de bare ser en svarting = muslim. Ikke ta og lag et stempel over oss alle, fokuser bare på noen , de so gjør norge til et dårlig land. Det er sårende når folk sier til meg ''dra tilbake dit dere kom fra'' jeg kommer fra norge , har bare et annen religion. Jeg lever det norske kulturen. Alt av tradisjoner, mat og kultur samt mye mer ! Bare min retning i religion er noe annet .. vær så snill ikke gi oss unge spørsmål, over hva vi har gjort skade ..