Dette bildet lyver - ikke?

Dette bildet lyver - ikke?

Dette bildet fra opptøyene i Paris for noen dager siden, viser en hvit mann som ligger nede og som blir sparket - og trampet på av en innvandrer. Spørsmålet som stilles er: Hvor lang tid vil det gå før europeerne ikke lenger vil la seg fornedre på denne måten? Hvilke tilstander vil vi få når de hvite forsvarer seg? Muslim- og innvandrervennen, Lars Gule, mener at bildet viser ikke det det viser.Bildet er grotesk propaganda for et fremmedfiendtlig standpunkt, skriver Gule.

Det er nettstedet document.no som har postet dette bildet. Det har også vært en lang og intens debatt om innvandringens konsekvenser. Våre politikerne er unnfallende overfor alle de problemer muslimske innvandrere påfører Europa, er et av synspunktene. De fleste er skremt av den voldsubstans som dette bildet forteller om.

Lars Gule derimot ser det ikke slik. Han  vrenger og vrir på en faktisk avbildet situasjon - og konkluderer med at dette er et søppelbilde. Gule skriver: Hva viser bildet?  Vi aner ikke hva som ligger bak den stygge episoden som vises (eller om det er en stygg episode.) Vi vet ikke om dette dreier seg et grotesk overfall på en tilfeldig person, om det dreier seg om en person som stepper til side fordi en person har falt, om noen har reagert på sjikane eller rasistiske ytringer. Uten ytterligere informasjon er fotografiet - sammen med overskriften - bare én ting: Grotesk propaganda for et fremmedfiendtlig standpunkt. Omtrent på samme nivå som nazistiske illustrasjoner av deres antisemittiske posisjoner.) Det er ikke overraskende, men fortsatt trist, at slikt søppel kolporteres av document no.

Vi kan vanskelig forestille oss at Gule kan vise til nazi-propaganda der en jøde tramper på en tysk borger.

Det som er trist er at Gule - også i denne saken - motarbeider de i samfunnet som krever at de fremmede som har søkt seg hit ter seg rimelig og anstendig - og at de respekterer lov og rett. 

Arne Tumyr