Hva vil English Defence League?

English Defence League – forsvarere av England mot islamiseringen. (Foto: EDL)

Hva vil English Defence League?

English Defence League (EDL) er en av flere anti-islamistiske grupper ved siden av Stop Islamisation of Europe (SIOE). Gruppen består av engelske borgere som har bestemt seg for å yte motstand mot ekstrem islam. De ønsker moderate muslimer velkommen og understreker sitt antirasistiske standpunkt med slagordet: Black and White – Unite! Og all ære for det! Men å erklære seg som ikke-rasister og anti-nazister er å tale for døve ører for yrkesdemonstrerende venstreekstreme Duracell-kaniner. Her hjemme kjenner vi dem fra Blitz, SOS Rasisme, Antirasistisk Senter og partiet Rødt. Men hva vil egentlig EDL?

EDL ble etablert i 2009 og er altså en nystartet gruppe som på kort tid har markert seg i mediebildet. Gruppens mål er å danne motstandsgrupper over hele England og de annonserer fortløpende demonstrasjoner på sin internettside. Trevor Kelway opplyser til SIANs redaksjon at de er i sterk vekst, har flere tusen medlemmer og at de møter de samme problemene som SIAN og andre grupper i SIOE, dvs. angrep på ytringsfriheten.

EDL ble dannet som en direkte reaksjon på folks raseri over at al-Qaeda grupper og terrormoskeer poppet opp som paddehatter i England pga. politikernes forræderi. De oppstod som en folkelig reaksjon i Luton over islamistiske grupper som bl.a. al-Muhajiroun som demonstrerte mot britiske soldater som hadde gjort sin plikt i Afghanistan. United Peoples of Luton, ble da etablert. Fra første stund har de forøkt å appellere til andre etniske og religiøse grupper i England som sikher, buddhister og jøder i en enhetsfront mot islamsk terrorisme.

At EDL har valgt symboler og farger som representerer styrke og uforsonlighet bør ikke forbause noen. Flere av dem har familie og venner som ble drept da muslimene bombet London i 2005. Min spådom er at om norske myndigheters ansvarsløse politikk fortsetter så ser vi liknende motstandsgrupper i Norge om 5-10 år. Kanskje før. Se EDLs egen video her der de brenner et nazistisk flagg og uttrykker at mange av dem bare er vanlige fotballtilhengere som har fått nok av at britiske soldater kjemper og dør i Afghanistan mens politikerne ikke klarer å stoppe ekstreme muslimer i England.