Imam Ghozlan avviser fakta

Imam Basim Ghozlan (midt på bildet) pleier å si når han diskuterer med «vantro»: Du har ikke kunnskaper om islam. I NRK-debatten lørdag var det imamen som ble i beit for kunnskaper. Han valgte å benekte fakta. (foto SIAN)

Muhammed-trollet sprakk i NRK-programmet Verdibørsen

Imam Ghozlan avviser fakta

Det ble en selsom konfrontasjon i NRK-programposten Verdibørsen lørdag da historikeren, journalisten og forfatteren, Halvor Tjønn, debatterte med imamen, forstanderen og islamisten Basim Ghozlan. (Kl. 17.03 i ettermiddag sendes programmet i reprise.) Tjønn, som med sine omfattende kunnskaper om Muhammed og hans liv, la fram massive historiske kildebevis for jødemassakrene «Profeten» har ansvaret for. Ghozlan benektet faktum og tværet på den islamske lære: Profeten var og er menneskehetens mest høyverdige etiske menneske. Jødemassakren hadde ikke funnet sted. Til slutt sa Tjønn ganske så oppgitt: Jeg kan ikke motbevise når det sies at jorden er flat. Programposten avdekket til fulle: Når kunnskapens søkelys rettes mot islams legender, myter og løgner – da sprekker trollet!

Mange tror knapt det de leser når de tar fatt på denne boken. Det er sjokkerende lesning om sexovergriperen, karavanerøveren og drapsmannen «Profeten» Muhammed.

Tjønn har skrevet en ruvende bok på 500 sider – «Muhammed slik samtiden så ham» – der det dokumenteres bl. a. massakren våren 627 i Medina på den siste jødiske stammen – Banu Qurayzah.  Omkring 700 jøder ble drept mens kvinner og barn ble solgt som slaver. I NRK-programmet la Tjønn fram de historiske beretningene – der det ikke er ulike oppfatninger blant samtidens historikere. For imamen og forstanderen Basim Ghozlan ble dette for mye. Han var ikke i stand til å imøtegå argumentene, men likevel fremsatte han påstanden at det hadde ikke funnet sted noen massakre mot jødene. Heller ikke da Tjønn argumenterte med at angrepet på jødene også var omtalt i Koranen hadde noen virkning.  

Ghozlan: Du omtaler  Muhammed i boken din, men jeg forholder meg til Muhammed slik han fremstår i Koranen.

Halvor Tjønn sa at muslimene må ta innover seg at Muhammed var belemret med feil og at han også må kritiseres og klandres for det han sto for. Her i landet hadde vi bare store og høye tanker om Olav
Trygvason og Olav den hellige, men i dag vet vi jo at de innførte kristendommen  med overgrep og vold – de som nektet å la seg døper ble drept. Tjønn fortsatte: Selv tilhører jeg Luther-kirken, men jeg vet jo at Martin Luther hadde en fullstendig uakseptabel holdning til det store bondeopprøret i Tyskland og at han kom med forferdelige antisemittiske uttalelser. Muslimer må også akseptere at Muhammed var ikke noe perfekt menneske.

Det ble opplyst at det var først i 2005 i forbindelse med karikaturstriden i Danmark at Halvor Tjønn begynte å interessere seg for Muhammed i særlig grad – og som resulterte i boken seks år senere. Tjønn fant det meningsløst at det ble omfattende  opptøyer som følge av Muhammed-tegningene.

Avslutningsvis ga programmet inntrykk av at Basim Ghozlan, i likhet med alle andre «gode muslimer», holder fast ved at «Profeten» er ren og rank, et ufeilbarlige menneske – tilnærmet guddommelig.

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)

Arne Tumyr

Leder