Islam er ingen trussel, sa Sandberg uten å blunke

Per Sandberg, "Mot min vilje"

Per Sandberg lot seg male ned hos Skavlan i kveld

Islam er ingen trussel, sa Sandberg uten å blunke

«Islam er ingen trussel. Ingen i FrP mener det. Det er ekstreme grupper som misbruker islam vi er opptatt av», sa nestleder i partiet, Per Sandberg, da han var gjest hos Fredrik Skavlan i kveld. Det var forfatter, venstre-ekstremist og islamsympartisør Jan Guillou, som stilte Sandberg spørsmålet: «Mener du at islam er en trussel? Jeg var i en debatt i Danmark med Pia Kjærsgaard i Dansk Folkeparti der jeg stilte henne samme spørsmål. Hun sa ja - islam er en trussel.» Etter at Sandberg hadde fornektet partiets sjel ved å forsikre at partiet hadde ikke noe mot islam, ble Guillou beroliget - da var FrP «bedre» enn både Dansk Folkeparti og Sverigedemokratene. Anne Holt, som hadde en hjemmesnekret definisjon på rasisme – fordømte alt og alle som tar avstand fra islam. Den 10. august 2007 skrev hun en kronikk i Aftenposten der det heter: «Rasismen i Norge har spist seg fetere på ressurspersoners stadig mer utilslørte og høylytte forakt for islam. Hatet mot islamister er langt på vei blitt en generell mistro mot muslimer, som igjen har gitt næring til den eldgamle, allestedsnærværende frykten for alle som er annerledes.»
Dette Skavlan-programmet fikk nok terningkast 6 av Islamsk Råd Norge.

I boken «Mot min vilje» kommer Per Sandberg med en tilnærmet uforbeholden støtte til Christian Tybring-Gjeddes islam-kritikk. Han skriver også at han savner Vidar Kleppes klare tale i innvandringspolitikken. I kveldens Skavland-program parkerte Sandberg disse to - som har fremholdt at islam representerer en trussel mot det norske samfunn.
Sandberg avslørte også i programmet at han egentlig aldri har hatt noe bankende politisk hjerte for det FrP står for. Han sa ja til å stå på FrPs kommunepartis liste i Levanger som en «gjenytelse». Det hadde seg nemlig slik at da Sandberg bygget hus på 80-tallet ble han nektet å anlegge vei til huset. Her var det da en FrP-politiker som trådte til og som ordnet opp. Som takk sa Sandberg seg villig til å stå på partiets liste ved kommunevalget.
Kveldens Skavlan-program var en ubalansert forestilling - der Anne Holt og Jan Guillou hetset islam-kritikere. Sandberg som var alene som motdebattant hadde verken engasjement eller ryggrad til å stå imot de urimelige angrep som ble rettet mot de som angivelig lider av islamofobi.
Kan vi forestille oss et Skavlan-program der gjestene får anledning til ensidig å imøtegå islam og islamiseringen?
Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)
Arne Tumyr
Leder