Islam vinner fram også i NATO?

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdoğan vil ikke ha Danmarks statsminister Fogh Rasmussen som ny generalsekretær i NATO, fordi Danmark ikke vil stenge en kurdisk TV-kanal, samt ikke viste ”den rette holdningen” under striden om Muhammedkarikaturene. (Foto: NATO)

Islam vinner fram også i NATO?

Tyrkia, som er en sekulær stat i navnet, men et islamsk samfunn ”i gavnet”, vil ikke ha den danske statsminister, Anders Fogh Rasmussen, som ny generalsekretær i NATO. Begrunnelsen er at Danmark ikke vil stenge en kurdisk TV-stasjon som sender til hjemlandet. Dessuten grunngis avvisningen med at Fogh Rasmussen ikke viste den rette holdningen under krisen i forbindelse med Muhammedtegningene. En rekke vestlige land, blant dem USA, har erklært at de støtter kandidaturet til den danske statsminister.

Den tyrkiske statsminister Recep Tayyip Erdoğan sier om Fogh Rasmussen: ”Hvordan kan de som ikke har bidratt til fred tidligere, bidra til fred i framtida?”

Dette er den klassiske islamretorikk. De som gjør som muslimene vil bidrar til fred, de som motsetter seg islamske krav skaper ufred.

Dermed har ufred på islamske premisser også nådd NATO. Det blir spennende å se om Vestens politikere bøyer av og velger en annen generalsekretær. Om så skjer, føyer en slik beslutning seg inn i en serie vedtak der vestlige politikere legger seg flate for muslimenes krav.

SIANs internettredaksjon
Observatør