Islamisme og nazisme egentlig samme ulla?

Brorskapet i ferd med å islamisere det egyptiske samfunn

Islamisme og nazisme egentlig samme ulla?

«Våren i Midtøsten» har gått over til beksvart vinter – i hvert fall i Egypt – der Det islamske brorskap åpenbart mer eller mindre har tatt over makten. Stadig flere også her hjemme innser at vi har grunn til å frykte islam. Til og med Aftenposten later til å ha fått kalde føtter overfor denne terrorideologien – for på en iøyenfallende plass i dag gjengir avisen en melding fra Sverigedemokratene – som hevder at islam er en større trussel enn nazismen. Tør Frp hevde det samme? Hva vil i tilfelle Erna si – hun som i egenskap av kommunalminister ville ha sharia i Norge!

 

Det er Sverigedemokratenes nye justispolitiske talsmann, den 43 år gamle læreren, Richard Jomshof, som hevder at islamismen er en større trussel enn nazismen. Han får full støtte hos partileder Jimmie Åkesson, som sier at sammenligningen er relevant.

Medlemmer i SIAN har i en årrekke sagt omtrent det samme. Undertegnede har for sitt vedkommende presisert at det likevel er en vesentlig forskjell. Intet kommer opp mot nazistene notoriske forsøk på å utrydde en helt folk ved å gasse ihjel ca. 6 millioner jøder. Islam har kanskje 200 - 300 millioner menneskeliv på samvittigheten – etter at jihadister og islamske krigshorder plyndret og drepte  i nesten 1400 år over tre kontinenter. Drapene pågår fortsatt i enkelte deler av verden. Dette er bare helt forferdelig. Likevel er nazistenes jødeutryddelse en historisk grusomhet uten sidestykke. Man kan saktens peke på andre krigsforbrytelser – som f. eks. folkemordet armenerne ble utsatt for –  men jødeutryddelsen under den annen verdenskrig står i en særstilling.

Dette til tross – man kan skrive og si tydelig: Islamisme, nazisme, kommunisme og fascisme har et nært slektskap som har bl. a. følgende fellestrekk: Fravær av frihet, nærvær av et diktatur som krever underkastelse  der enhver form for opposisjon mot regimet er forbudt. Islam anerkjenner ikke demokratiet!

Det var mange som håpet at revolusjonsbølgen i Midtøsten skulle representere demokratisering og et ja til menneskerettighetene. De trodde at islam skulle få plass som en religion - ikke som en politisk bestemmende maktfaktor. Hva det er man står overfor viste en gallupundersøkelse  i Egypt som avdekket at 82 prosent mente utroskap skulle straffes ved steining, mens 84 prosent ga uttrykk fra at en som falt fra islam også måtte straffes med døden.

I dette klimaet har Det islamske brorskap gode politiske manøvreringsmuligheter. Det skjer noe i islamiseringsretningen hele tiden. Torsdag kom tre aviser ut i Egypt uten lederartikler. Bakgrunnen er at islamistene vil ha kontroll over pressen. Det brorskapsdominerte overhuset i nasjonalforsamlingen har ansatt nye direktører og redaktører i statseide aviser. De nye sjefene står Brorskapet nær.

Observatører frykter at dette bare er begynnelsen. Det er fare for at Egypt går fra det ene diktaturet til det andre.

Som det fremgår av bildene til denne artikkelen - historisk er det nært slektskap mellom nazisme og islamisme.

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)

Arne Tumyr

Leder