«Må ta med oss denne konspirative historien»

Hallgrim Bergs nye bok får nedlatende omtale i Aftenposten

«Må ta med oss denne konspirative historien»

Aftenposten anmelder i dag Hallgrim Bergs nye bok «Demokrati eller islamisme» – en anmeldelse som konkluderer med at dette dreier seg om «en konspirativ historie» – tittelen lyder: «Eurabisk repetisjonsøvelse». Anmelderen, Aage Borchgrevink, som med sin bok om Utøya-tragedien stilte seg på første linje bak venstreekstremistene, tar nå et skritt fram – idet han i klartekst hevder at det er en eventyrbok om islam Berg har skrevet. «Faktisk så finnes det ikke troll», skriver anmelderen. Her er ikke ett eneste forsøk på å imøtegå Hallgrim Bergs meninger og opplysninger, bare nedlatende karakteristikker sammenholdt med fortielser og bortforklaringer. Med denne anmeldelsen benektes det i Aftenposten islams nåtidige og historiske forfølgelser, råskap og folkemord. Muhammed er åpenbart et troll og islam er trollskap – som da ikke eksisterer, ifølge anmelderen.

Muhammed er ifølge islams lære det høyverdige etiske menneske som noen gang har levd.

Islam fratar kvinner et liv i frihet.

Med politisk omhu siler Aftenposten ut skriveføre som får i oppdrag å anmelde kontroversielle bøker – trolig var det med hensikt at de denne gangen fant en person med en passe diskré islam-sympatiserende holdning – én som ikke ville gi boken til Berg en positiv omtale!

Samme situasjon hadde vi da en tidligere islam-professor under psevdonymet Mark Gabriel i 2002 ga ut boken «Islam og terrorisme». Den som fikk i oppdrag å anmelde denne boken var islamister over de fleste andre islamister i dette land, nemlig Basim Ghozlan, forstander for Det islamske forbundet. Ghozlan skrev det som alle «gode muslimer» skriver når islam blir satt under press: Dette er hets og angrep mot «fredens religion»! Anmelderen lot leserne forstå at boken var en krigserklæring mot islam.  Vi har «bare en ting å vente, krig», skrev Ghozlan.

Men sant skal sies – det hender Aftenposten glimter til med synspunkter vi i SIAN kan underskrive – (en opplysning som kanskje får redaktør Harald Stanghelle til å grøsse). Avisen skrev i august 2008 at islam kunne ikke brukes «som grunnlag for å undertrykke, forfølge, ja til og med ta livet av andre mennesker.»

Hadde Aftenposten tatt konsekvensene av dette synet  hadde vi i avisen sett en eneste fordømmelse av den voldspolitikk denne religionen står for.

Det er trist at Aftenposten som hyller ytringsfrihet, mangfoldet og avisens informasjonsplikt overfor leserne, bryter fullstendig med dette synet når avisen skriver om den siste boken til Hallgrim Berg.

Dersom Aftenposten hadde laget et helsides intervju med forfatteren  – der han  på basis av hederlig journalistikk fikk legge fram sine synspunkter – da hadde man fått en utdypning og konkretisering av det avisen skrev i  august 2008.

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)

Arne Tumyr

Leder