Muslimer skal derimot åpenbart ha fri adgang til NRKs debatt-programmer

Kringkastingsrådet - uten anti-islamsk representasjon.

SIAN blir fordømt nord og ned i Kringkastingsrådet og skal nærmest utestenges fra statskanalen

Muslimer skal derimot åpenbart ha fri adgang til NRKs debatt-programmer

Kringkastingsrådet fordømte SIAN nord og ned da debattpoprgrammmet med Fredrik Solvang ble diskutert i rådet torsdag. Det var angivelig galt at SIAN ble invitert til debatten. Rådet tok avstand fra SIAN som «ønsket å deportere mennesker». På møtet roet redaktør Knut Magnus Berge fra NRK ned muslimer og sympatisører med forsikringen: «SIAN vil ikke bli å se hyppig i kanalens debattsendinger. De operer i grenselandet for hva som er lovlig og enkelte vil hevde over grensen.»

I tråd med det offisielle islamske standpunktet, tok «den gode muslim» i rådet, Bushra Ishaq, avstand fra at SIAN i det hele tatt ble invitert til denne NRK-debatten. Hun besværet seg over at leder i SIAN, Lars Thorsen, ikke hadde fått noen motdebattant. Det gikk henne åpenbart forbi at Fredrik Solvang sa innledningsvis i Debatten – at det var ingen som var villig til å stille opp mot Thorsen.
En skuffelse var det at redaktøren i avisen Dage, Vebjørn Selbekk, fremstilte SIAN som «gruppe nr. to i norgeshistorien som ønsker å deportere mennesker på et religiøst grunnlag.»
Skjønt, det er ikke første gangen denne redaktøren lemper over ammunisjon til islamistene. Under karikaturstriden, da Selbekk som redaktør i Magazinet, offentliggjorde en faksimile med Muhammed-tegninger, ble han presset ikke bare av norske myndigheter men i særlig grad av islamister – og Selbekk skrev under sin egen dom og sitt ettermæle: «Jeg beklager dypt at dere som muslimer har fått deres religiøse følelser såret gjennom det vi har gjort».
Muslimer verden over godtok beklagelsen. Islamisten Zulqarmain Sakandar fra Islamsk Råd erklærte at Selbekk nå sto under hans beskyttelse.
Så kan Selbekk samtidig beklage seg over ytringsfrihetens trange kår og konsekvensene – som f. eks. at Max Hermansen ble skjøvet ut som lærer på grunn av sine ytringer.
I Kringkastingsrådet var Selbekk heller ikke opptatt av der han de siste ti-årene har stått i front: Konflikten mellom ytringsfrihet og islamisme.
Leder i kringkastingsrådet, Julie Brodtkorp, vil ha flere positive programmer om islam - og de kommer, lover hun. Muslimer er som alle andre her i landet, sier rådslederen. Nå vet vi det - de som forholder seg til sharia, Koranen og ellers alt som hører til islam, er som Ola og Kari

Det er bare å konstatere at ensidighet og ensretting og piggene ut mot alt og alle som smaker av anti-islam, gjør seg gjeldende ikke bare i NRK men også i kringkastingsrådet. Vi kan bare arbeide for og håpe på at det er riktig det som sies: Den gode sak – det vil si sannheten – vil seire til sist.
Arne Tumyr