Nå må det ryddes opp i asylsvindelen

Nå må det ryddes opp i asylsvindelen

På NRK Dagsrevyen den 26. juni fikk jeg nok engang bekreftet det jeg siden av midten av 1980-tallet har hevdet som politiker: Norge har alt for mange grunnløse asylsøkere som har fått opphold i fedrelandet – stadig reiser hjem på ferie til det landet de sa de flyktet fra. Dette er rett og slett svindel med norske asylregler og det norske folk som ikke kan godtas.

Oppslaget på NRK Dagsrevyen kunne dokumentere at personer fra Eritria, som har fått asyl i Norge for at de var forfulgt, reiser hjem igjen til Eritria på ferie. Dette er etter min mening et klart brudd på betingelsene for at de fikk asyl at det må medføre at disse personene må frata sin asylbeskyttelse i Norge og sendes hjem igjen til Eritria – for godt. 

Og for de av disse grunnløse asylsøkerne som har fått innvilget norsk statsborgerskap, må sakene selvsagt gjennomgås på nytt for å se om statsborgerskapet ble gitt på sviktende grunnlag. Jeg og Demokratene vil derfor sette en snarlig stopp for denne asylsvindelen. En svindel som for øvrig også UDI bekrefter er omfattende. 

 

Vidar Kleppe

Bystyre og Fylkestingsrepresentant for Demokratene i Norge