Ny karikaturdemonstrasjon i Oslo 13.02.10

Ny karikaturdemonstrasjon i Oslo 13.02.10

Muhammed-tegningen fra PSTs Facebook-gruppe og det påfølgende førstesideoppslaget i Dagbladet 03.02.10 har skapt oppstandelse i muslimske miljøer. SIANs nettavis meddelte 08.02.10 at Arfan Bhatti står bak en kommende demonstrasjon i Oslo fredag 12.02.10. Det viser seg at Bhatti og hans medspillere ikke vil være alene om å demonstrere denne helgen.

På et av Skandinavias største nettsteder for minoriteter, Desi.no, bekjentgjøres det at det vil avholdes en demonstrasjon lørdag 13.02.10 mellom kl. 13:00 og 17:00. Demonstrasjonen går under parolen ”Stopp muslimhetsen”.

Arrangørene, som presenterer seg som en ikke nærmere spesifisert sammenslutning av flere moskeer og islamske ungdomsorganisasjoner i Oslo, forklarer bakgrunnen for demonstrasjonen med blant annet:

Norske muslimer føler seg fremmedgjort i Norge. (…) I stedet for å straffe de som mobber og diskriminerer muslimene i Norge har Politiets sikkerhetstjeneste sammen med Dagbladet brutt norsk lov og påført muslimene smerte. (…) I den forbindelse arrangeres det en demonstrasjon for å si klart og tydelig at nok er nok.

Religionsstudent Fatima Khalil, som er oppført som kontaktperson og bekrefter at hun er en av initiativtagerne til arrangementet, uttaler til SIANs nettavis at demonstrasjonen kommer som følge av oppslaget i Dagbladet, men også må ses i sammenheng med det hun omtaler som gjentatte krenkelser av muslimer og religionen islam. Hun synes at det er spesielt støtende at tegningen krenker profeten Muhammed ved å fremstille ham som en gris, samtidig med Koranen og det arabiske språket, som er islams hellige språk.

– PST og Dagbladet er ansvarlige. Det er for drøyt av Dagbladet å trykke tegningen på førstesiden. Det skal ikke mye til å forstå at dette er en krenkelse og en provokasjon, sier Khalil og legger til at nyheten har spredt seg til muslimske land. Hun refererer til arabiskspråklige nettsteder hvor saken har vært omtalt.

Khalil mener at saken er av stor betydning for muslimer både i og utenfor Norge, spesielt når den har sitt utspring i et offisielt nettmedium underlagt en statlig etat.

– Myndighetene og spesielt media i Norge medvirker til å mobbe, håne og krenke muslimer, sier Khalil, som mener at holdninger mot muslimer i Norge ikke hører hjemme i et samfunn med demokrati og religionsfrihet.

På spørsmål om initiativet har noen sammenheng med demonstrasjonen dagen i forveien svarer Khalil at de ikke har hatt noe samarbeid med de andre initiativtagerne, men at de støtter ethvert arrangement med samme budskap.

– Det er positivt med flere demonstrasjoner, slik at budskapet kommer klarere frem, sier Khalil, som forventer minst 100 og forhåpentligvis mer enn 1000 oppmøtte på lørdag. Hun legger til at politiet og Oslo kommune har gitt tillatelse til demonstrasjonen.

Arrangørene mener at ”norske medier angriper muslimer gang på gang”.

– Dette skal ikke finne sted under fine navn som ytringsfrihet. Vi ser at ytringsfriheten misbrukes gang på gang. Muslimer krenkes, mobbes og trakasseres, sier Khalil og legger til at flere av hennes muslimske venner og bekjente har følt seg krenket av Muhammed tegningen.

Arrangørene fremsetter krav om at de ansvarlige for trykkingen må straffeforfølges. Khalil forsvarer dette med at hun anser det som misbruk, ikke bruk av ytringsfriheten. Hun mener at straffelovens bestemmelse om hatefulle og diskriminerende ytringer bør komme til anvendelse.

Morten Andersen
Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)
representant

http://www.sian.no/