Pressemelding: Ny Muhammed-film kommer på norsk

Skjermdump fra filmtraileren.

Pressemelding: Ny Muhammed-film kommer på norsk

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) har inngått samarbeid med den pakistanske eksmuslimen og regissøren Imran Firasat. Han har tidligere produsert to animasjonsfilmer om profeten Muhammed og islamsk hellig krig, og er nå godt i gang med sitt tredje prosjekt. Tittelen er Aisha og Muhammed – det dramatiske livet til et lite barn gift med islams profet. Foruten norsk vil filmen bli dubbet og oversatt til arabisk samt flere europeiske språk. Den engelske utgaven vil bli sluppet 4. juli i år, USAs uavhengighetsdag, mens den norske utgaven kommer i løpet av sensommeren. Filmtraileren er tilgjengelig på norsk allerede nå.

Selv om radikal islam – islam i sin rendyrkede form – rammer islamske land hardest, er det samtidig den største trusselen mot stabilitet og sikkerhet i alle vestlige nasjoner. Storbritannias tidligere statsminister, Tony Blair, advarte mot denne dystre virkeligheten i en nylig tale ved Bloomberg-hovedkvarteret i London: «… det finnes ingen region i verden som ikke er negativt påvirket av islamisme, og ideologien vokser … det destabiliserer samfunn og hele nasjoner. Det undergraver muligheten for en fredelig sameksistens i en tid med globalisering.»

Mens den islamske trusselen mot global fred og sikkerhet kanskje fanger våre tanker mest, er imidlertid kvinner, og særlig muslimske kvinner, islams mest tragiske ofre. Om dette problemet sa Blair: «Helt bortsett fra faktiske tap av liv, er det også tap av livsmuligheter for store deler av befolkningen [i islamske land], som står fastlåst i gammeldags tenkning og reaksjonære holdninger mot spesielt jenter.»

Et blikk på Afghanistan, Saudi-Arabia og andre islamske land gir oss en klar idé om hva slags tyranni kvinner i disse samfunnene lider under. I den islamske verden utsettes kvinner for seksuelle overgrep og voldtekt i stort omfang. Ikke-muslimske kvinner – fra Pakistan til Egypt – utsettes regelmessig for voldtekt og bortføring, tvangskonvertering til islam og tvangsekteskap med muslimske kjeltringer. Nigerianske myndigheter har i mer enn to måneder kjempet for få frigjort 276 hovedsakelig kristne skolejenter, som ble bortført av militante islamister fra Boko Haram 14.–15. april i år. Flere av jentene har blitt tvunget til å konvertere til islam, tvunget til å gifte seg med sine militante kidnappere eller blitt solgt som slaver. Denne hendelsen gjenspeiler profeten Muhammeds angrep mot jødene i Banu Quraiza-stammen, hvor han drepte mennene og tok kvinnene til fange – enten som sexslaver for profeten Muhammed selv og hans tilhengere eller for å bli videresolgt som slaver.

Ikke-muslimske kvinner i Vesten lider også forferdelig i hendene på innvandrede muslimer. Overfallsvoldtekter i Oslo begås nesten utelukkende av muslimske gjerningmenn. Vi kjenner også til pedofile, muslimske gjenger i Storbritannia, som jakter på unge, ikke-muslimske jenter. Vi er også smertelig klar over de tusenvis av muslimske småjenter i vestlige land, som blir ofre for kjønnslemlestelse og etterlates med så vel legemlige som sjelelige arr og ødelagt seksualitet. Polygami og pedofile barneekteskap er fortsatt vanlig i muslimske samfunn over hele verden.

For å forstå hvilke årsaker som ligger til grunn for disse problemene knyttet til islam – enten det gjelder mishandling og overgrep mot kvinner eller vold og terrorisme – må vi forstå profeten Muhammed og hans idealer. Hans liv og lære, som nedfelt i Koranen og i hans biografiske tekster (Hadith og Sirah), utgjør selve grunnlaget for islam. En vanlig oppfatning blant muslimer er, som fortalt i Koranen, at profeten Muhammed var det ideelle mennesket – at hans gjerninger og lære skal følges nøye og etterlignes av hans troende til enhver tid.

Flere kommentatorer og politikere, blant andre Tony Blair, har rettet anklagene mot et ekstremistisk segment av den muslimske befolkningen. Anklagene dreier seg om at det er muslimske ekstremister som har misforstått islam og som forårsaker all denne ulykken. Men, vi har sett hvordan noen av disse angivelig villfarne muslimene, for eksempel jihadistene i Boko Haram, simpelthen følger profeten Muhammeds eksempel. Profeten selv var alt annet enn fremmed for så vel kidnapping og slaveri som massakrer og plyndring. Ekstremistenes inspirasjon lar seg spore tilbake til islams grunnlegger.

Imran Firasat forklarer sin motivasjon for å lage filmen Aisha og Muhammed slik:

Å forstå Muhammeds liv og lære er helt nødvendig for å forstå og løse de alvorlige problemene og truslene islam stiller oss overfor. Denne filmen baserer seg på islams opprinnelige og hellige tekster, nemlig Koranen, Hadith og Sirah. Den viser profeten Muhammeds behandling av sin barnekone, Aisha, samt sine andre koner. Den vil gi kanskje også gi seerne en idé om Muhammeds behandling av, og holdning til kvinner generelt, og hjelpe dem til å forstå kvinners stilling også i dagens islamske samfunn.

Firasat legger til at filmen utelukkende er produsert for pedagogiske formål – for å opplyse seerne, særlig muslimer, om Muhammeds sanne karakter og lære. Siden filmen omhandler profetens ekteskapsliv, skildrer den også hans seksuelle atferd i fiktive bilder basert på islams egne og originale kilder. «Jeg forstår sensitiviteten knyttet til slike spørsmål, men jeg håper at muslimer vil håndtere sine sårede følelser, hvis noen, på fredelig vis», uttaler han.

Filmen, som for tiden blir dubbet til flere språk, vil bli utgitt på engelsk kl. 14.00 (Washington DC-tid) den 4. juli i år, altså på den amerikanske uavhengighetsdagen. Firasat slapp også sin siste film, The Innocence of Islamic Jihad, på samme dag i fjor, som et uttrykk for respekt for alle amerikanske ofre i kampen mot radikal islam, og særlig ofrene for terrorangrepene 11. september 2001.

 

Ettersom at YouTube simpelthen saboterer ytringsfriheten, kan seerne se filmtraileren på ulike språk via disse lenkene:

 

• Engelsk: http://www.dailymotion.com/video/x1yvh8e_aisha-muhammad-official-movie-t...

• Tysk: http://www.dailymotion.com/video/x1yul48_aisha-und-mohammed-deutsch-vers...

• Norsk: http://www.dailymotion.com/video/x1yvi4y_aisha-og-muhammed-filmtrailer-m...

• Fransk: http://www.dailymotion.com/video/x1yusf4_aisha-et-mohamed-version-franca...

• Spansk: http://www.dailymotion.com/video/x1yuqlw_aisha-y-mahoma-trailer-pelicula...

• Arabisk (tekstet): http://www.dailymotion.com/video/x20dgbu_%D8%B9%D8%A7%D8%A6%D8%B4%D8%A9-...

• Dansk (tekstet): http://www.dailymotion.com/video/x1yunb8_aisha-og-muhammed-danske-versio...

• Svensk (tekstet): http://www.dailymotion.com/video/x1yvjbw_aisha-och-muhammed-svensk-versi...

• Nederlandsk (tekstet): http://www.dailymotion.com/video/x20enwb_aisha-en-mohammed-nederlandse-v...

 

Seerne gjøres oppmerksom på at Lars Hedegaard og Ingrid Carlqvist av sikkerhetsmessige grunner har valgt å trekke seg fra prosjektet og derfor ikke vil figurere i den ferdigstilte filmen.