SIAN gratulerer Jan Høeg

SIAN gratulerer Jan Høeg

SIANs vedtekter tar ikke stilling til spørsmålet om innvandring. Men det er flere medlemmer av SIAN som er av den oppfatning at islamiseringen av Norge er uløselig knyttet til innvandringen. Dersom Norge ikke hadde hatt innvandring, ville islam neppe utgjort noe problem i vårt land vil mange hevde. SIAN driver ikke noe formelt samarbeid med FMI, men vi vil gratulere organisasjonens pressetalsmann, Jan Høeg, med nittiårsdagen 20. mars!

FMI ble stiftet i 1987 etter at 145 krigsseilere i Rogaland som hadde sendt et brev til kong Olav der de tok opp «farene ved den stadig økende fremmedinnvandringen til vårt land». I likhet med mange av de som i sin tid stiftet FMI er var også Høeg motstandsmann under krigen. Han avlyttet Gestapo i en avlyttingssentral bygget i Larvik kino, utgav illegal avis, trente 500 jøssinger i Skedsmo i våpenbruk på slutten av krigen og arbeidet for å hindre at norsk ungdom skulle mobiliseres i nazistenes tjeneste. Høegs far var for øvrig offiser, og han falt under Vinterkrigen i Finland.

SIAN.no har tatt en prat med jubilanten som nettopp hadde kommet tilbake etter en skitur med sønnene på Hardangervidda. Han forteller at etter krigen begynte han å arbeide for et skipsmeglerfirma. Men etter en stund opprettet han et lite entreprenør- og dykkerfirma som han arbeidet for det meste av sitt yrkesaktive liv.

Jubilanten har vært opptatt av fysisk fostring hele sitt liv. Han har vært aktiv stuper, og han vant norgesmestertittelen i 1952. Og den aktive idrettskarrieren har vært usedvanlig lang. Nylig satte han nordisk rekord i svømming i klassen over 90! Ved siden av å være aktiv svømmer og stuper har Høgh også vært aktiv i turn.

Høeg er usedvanlig frisk for alderen. Vi må tro det er grunnen til at han ble valgt ut til å spille i en reklamefilm for Tine. Men som vi vet er Norge på mange måter et totalitært samfunn der politikken bringes inn på alle arenaer. Så også i melkereklamen, og da det kom frem at en markert innvandringsmotstander deltok i en reklamefilm for Tine ble filmen ikke lenger vist. Men etter Tines resignasjon overfor de totalitære kreftene ble selskapet ringt ned av sinte nordmenn.

Jubilanten sluttet ikke å være opptatt av forsvar i 1945. Han har derfor tjenestegjort i over 50 år i Heimeværnet og vært formann i Larvik forsvarsforening.

I 1987 gjenopptok jubilanten motstandsarbeidet. Men denne gang var det ikke tysk overtagelse av Norge han arbeidet mot, men fremmedkulturell masseinnvandring. Høeg var formann i FMI i 88-89, og han er til tross for sin høye alder pressetalsmann for organisasjonen den dag i dag. Han har fått erfare at motstandsarbeidet i FMI i likhet med motstandsarbeidet under krigen kan medføre ubehageligheter. Høeg trekker spesielt frem en brosjyrer utferdiget av AUF som skal ha omtalt FMI som «helvetes nazi-svin» og «forbannede hitler-jævler». I følge Høeg var det Trond Giske som var leder i AUF da den skammelige pamfletten ble utferdiget.

FMI har nylig måtte tåle skarp kritikk blant annet fra bloggeren Jan Simonsen etter at organisasjonen publiserte en anti-semittisk artikkel på organisasjonens hjemmeside. Pressetalsmannen svarer til dette at han ikke har internett, og at han ikke har hørt om artikkelen.

SIAN gratulerer Jan Høgh med 90-års dagen og ønsker ham mange nye år med forsatt god helse!