«SIANs frihet rammer hele vår kommune!»

SIAN må selv betale for sikkerhetsoppbudet som politiet iverksetter, mener ordfører Robin Kåss i Porsgrunn. Her et demobilde fra Arendalsuka.

Ordfører Kåss hardt ut mot SIAN i Dagsnytt 18 i dag:

«SIANs frihet rammer hele vår kommune!»

Ordføreren i Porsgrunn, Robin Kåss, gikk hardt ut mot SIAN i Dagsnytt 18 i NRK i kveld. Han mente at det måtte trekkes en grense for hvor mye det offentlige skal betale for politiets sikkerhetsopplegg uder SIAN-arrangementer. Han hevdet at det var uakseptabelt at det offentlige måtte betale 1 mill kroner timen. Porsgrunn ble stengt ned da SIAN besøkte byen sist lørdag. Han karakteriserte SIAN som en organisasjon med spillville utsagn som bevisst går inn for å lage bråk. Som vanlig hadde NRK ikke invitert noen fra SIAN som kunne ta til motmæle.

Ordføreren gikk også mer detaljert til verks i sine angrep. Han sa at utskjellingene SIAN står for er omtrent som det man kan høre i drosjekøen under julebordrusjet. Han nevnte at SIAN omtaler andre mennesker slik: De må lenkes fastt, de begår sex med dyr og de er skabbete kjøtere.
Hadde noen sagt dette utenfor for eksempel en restaurant så ville de ha blitt bortvist av politiet. SIAN har ikke noe budskap. Når SIAN bevisst går inn for å lage bråk skaper de en trusselsituasjon, sa ordfører Kåss, som understreket at SIANs frihet for 4 – 5 personer rammer en hel kommune.
Stortingsrepresentant Mahmoud Farahmad (H) Telemark sa at selv om de fleste er uenige i SIANs budskap, ville det være i strid med ytrings- og forsamlingsfriheten om politiet skulle kreve betaling av organisasjonen.
Arne Tumyr