Skremmende om 8 år gamle Elias

Skremmende om 8 år gamle Elias

En skremmende dokumentar ble vist i kveld kl. 20.10 på NRK2 i programmet Spekter. Åtte år gamle Elias var den eneste etniske norske gutten som gikk på den nærmeste skolen på Grønland, der han og hans foreldre bor. Ellers var her barn bare av muslimske foreldre. De andre foreldrene hadde flyttet barna til andre skoler, men foreldrene til Elias trodde på det flerkulturelle samfunn og ville ikke flytte. Men Elias fikk ingen lekekamerater blant muslimene. Han ble mobbet og trakassert fordi han var hvit og fordi han ikke var muslim. Dessuten – han spiste svinekjøtt!! Aldri fikk han være med noen hjem i fødselsdagsselskap, ikke kunne han være med og spille fotball.

Mor til Elias ble intervjuet. Hun la ikke skjul på hvor vanskelig det var. Elias gikk alene – også i bakgården der de bor. Selv mislikte Elias seg på skolen – det føltes sa han, som om han måtte være der i 12 timer. Verst var det at han ikke hadde en eneste jevnaldrende gutt som lekekamerat. Mor fortalte at allerede da Elias var 5 år skjønte hun noe av problemet. Selv hadde hun og familien ingen spesiell religiøs tro, men da hun kom ned til de muslimske barna ble hun og Elias omringet og fikk spørsmålene: Hvem er du, hvor bor du, hva tror du på? Mor skulle akkurat til å si at egentlig hadde hun ingen religiøs tro, men Elias skjønte faren og kom henne i forkjøpet: Vi er kristne, sa han. Dermed var det på sett og vis greit. De hadde nok lest i Koranen at de aller verste er de vantro.

Elias fortalte hvordan muslimene sa at han kom til å bli tatt av djevelen siden han ikke var muslim. De slo ham og han ble mobbet og utestengt i miljøet som bestod bare av muslimske barn.

Foreldrene sa at de kunne ikke forsvare at Elias skulle være en geriljasoldat i dette miljøet. De bestemte seg for å flytte Elias til en annen skole da hans skulle opp i 3. klasse.

I programmet kommenterte professor Unni Wikan og generalsekretær Sultan i Islamsk Råd Norge det de hadde sett. Wikan sa at dette var trist, men det var ikke så rart at Elias ble utestengt – han tilhørte jo en annen kultur! Muslimer ser ned på oss – de er negatve til vår kultur og de tar avstand fra våre moralske holdninger, sa Vikan.

Generalsekretær Sultan hadde disse botemidlene: Få i gang integreringen. Muslimene må inn i arbeidslivet, de må skaffes boliger og tilpasse seg det norske samfunn.

Siste sekvens av programmet fikk vi oppleve Elias etter at han hadde flyttet til en annen skole der det også var etniske norske elever. Fra å være en ensom og ulykkelig gutt, var han nå en glad elev som hadde det alle tiders på skolen. Han hadde fått venner, han var blitt invitert i fødselsdagsselskaper og han var aktiv på fotballbanen.

Elias og hans foreldre var kjempeglade for at de hadde flyktet fra muslimene og det islamske miljø.

Dette er nok bare begynnelsen på en samfunnsutvikling som i stadig større grad vil gjøre seg gjeldende.

Les mer hos NRK her.
Se hele programmet Spekter hos NRK her.

Arne Tumyr
Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)
Leder