Til og med Aftenposten angriper nå politikerne

SIAN kommer til Tøyen Torg i morgen med loven i hånd. Politikerne lyktes ikke på ulovlig vis å stoppe demonstrasjonen med det ubehagelige budskap.

Til og med Aftenposten angriper nå politikerne

Det er i morgen det skjer - på Tøyen Torg i Oslo – for der demonstrerer SIANs talere med sitt budskap - som i kortversjonen er: Islam og islamisme er nazisme og fascisme. Her vil også politikerne få sitt pass påskrevet - siden de åpner for en masseinvasjon av muslimer som på sikt kan resultere i at etniske Oslo-borgere blir en minoritet i sin egen by.

Politikerne med ordfører Marianne Borgen (SV) i spissen forsøkte på ulovlig vis å stoppe demonstrasjonen. Bydelsutvalget i Gamle Oslo besluttet å trekke tilbake demo-tillatelsen SIAN hadde fått, men vedtaket var i strid med Grunnloven. Leder i SIAN, Lars Thorsen, har på en forbilledlig måte påpekt at her må politikerne forholde seg til lovverket.
Til og med Aftenposten tar i dag på lederplass politikerne i skole. Avisen skriver at det er forstemmende at bydelsutvalget ikke har fulgt loven, men enda verre er det, mener avisen, at ordføreren direkte har oppfordret utvalget til å gjøre dette vedtaket.
På den andre siden viser Aftenposten «forståelse» for at det vises «avsky mot rasistiske organisasjoner». Avisen stigmatiserer SIAN som en slik organisasjon. Dermed skriver Aftenposen i klartekst at motstandere av islam bedriver rasisme - men det er nå en gang slik at islam og muslimer er ingen rase - like lite som de kristne er det.
Det blir et spennende arrangement for Oslo-borgerne på Tøyen Torg i morgen, med mindre politiet lar muslimer og deres sympatisører få fritt spillerom med sine megafoner og andre støyende instrumenter. I så fall vil tilhørerne ikke oppfatte hva som blir sagt.
Dessverre er det ganske mange som vil hindre ytringsfriheten. Etter som Aftenposten kommer «antirasistene» i møte ved å hevde at deres motstand er «forståelig», medvirker avisen til innsnevring av ytringsfriheten.
Arne Tumyr
tidligere leder av SIAN