Utrop felt for brunbeising av SIAN

Utrop felt for brunbeising av SIAN

Ved publisering av et meningsinnlegg fra islamiseringstilhengerne Mohsan Raja, Lars Gule, Javeed Shah, Khadija Rafaqat og Nor Aylin Obeid, har Utrop illustrert saken med et bilde som indikerer at Utrop sliter med venstreblivne holdninger blant sine ansatte.

Ifølge Utrop er bildet de benyttet hentet fra den venstreekstreme hatorganisasjonen Southern Poverty Law Centre, en amerikansk ekvivalent til Antirasistisk Senter. SPLC er kjent for å notorisk spre falske påstander om hatforbrytelser mot muslimer og andre «offergrupper». At Utrop misbrukte bildet er dog ikke SPLC sin skyld.

At bildet ikke egner seg til å illustrere et meningsinnlegg om SIAN klarer de fleste å skjønne. Dessverre har Utrop lagt seg til en uvane med hitling av politiske miljøer også utover den konkrete saken mot SIAN. Klagen til PFU var derfor like mye en nødvendighet for å korrigere en uakseptabelt trend, som for å korrigere bildebruk i denne konkrete saken.

Nå har Pressens faglige utvalg felt Utrop for bildebruken, etter klage fra SIAN.

Utrop har samme rett til å drive aktivisme til støtte for demontering av Norge og Det Norske, som SIAN har til å drive aktivisme for å beskytte og bevare det som våre politikere forøker å ødelegge ved sin islamimport. Jeg tror Utrop redaksjonen forstår at mer relevant bildebruk i fremtiden er til fordel for alle parter.