Valg i Nederland 9.juni

Valg i Nederland 9.juni

Europa har en politiker som skiller seg klart ut fra den apologetiske og politisk korrekte mengden, nemlig Geert Wilders. Den nederlandske politikeren og  parlamentsmedlemmet er den som har talt tydeligst mot islam. Derfor er han blitt drapstruet, nektet innreise i England og har levd med et enormt sikkerhetsopplegg rundt seg i lang tid. Han er tiltalt for hate speach og har begynt en krevende rettsak som nå er utsatt til oktober.

Geert Wilders leder Frihetspartiet, og han står med begge beina solid plantet i vestlige frihetsverdier. Han vet hva islam er, og hvilken trussel det utgjør mot sivilisasjonen, og han nøler heller ikke med å si det. Han fikk nylig sterk kritikk for å ha uttalt at marokkanske innvandrere ble mistenkt av politiet for kriminelle handlinger fem ganger oftere enn etniske nederlendere. Wilders sjekket statistikken og innrømmet at han hadde tatt feil, han ba om unnskyldning og korrigerte tallene:

”Jeg ønsker å be det marokkanske samfunnet om unnskyldning og korrigere mine uttalelser. Det faktiske tallet er at de mistenkte blant dem er seks ganger høyere enn blant etniske nederlendere.”

Geert Wilders så lenge ut til å gjøre et brakvalg ifølge meningsmålingene, men i den senere tid har dette sunket, sannsynligvis pga den økonomiske situasjonen i Europa. Uansett ser det ut til at han gjør et bedre valg enn i 2006. Da fikk Frihetspartiet 7 mandater inn i Parlamentet, nå ligger de an til å få 14 ifølge en meningsmåling utført 2. juni. Det partiet som leder an, er de Liberalkonservative, og de har åpnet døren på gløtt for en eventuell koalisjonsregjering med Wilders på laget, noe også Kristeligdemokratene har gjort.

Nederland har på flere områder vært en trendsetter i den europeiske politikken. De har gått lenger i liberale verdier enn de fleste andre europeiske land, de har hatt en enorm innvandring av muslimer, har en muslimsk borgermester i Rotterdam og nå ser det ut til at Wilders er en stemme som taler med stadig flere tilhørere. La oss inderlig håpe det er starten på en ny trend, for det trengs i Europa.

http://www.europabloggen.no/spennende-valg-i-nederland/

Regina Jacobsen