Verdig 11. september-markering

Leder i SIAN Arne Tumyr taler på minnemarkeringen foran Den amerikanske ambassade i Oslo 11.09.10. (Foto: SIAN)

Verdig 11. september-markering

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) i samarbeid med den felleseuropeiske antiislamske paraplyorganisasjonen Stop islamisation of Europe (SIOE) arrangerte i dag en verdig minnemarkering utenfor Den amerikanske ambassade i Oslo over ofrene for de islamske terroranslagene mot USA 11.09.01.

Leder i SIAN Arne Tumyr og landsformann i SIAD Anders Gravers Pedersen talte for det fremmøtte publikum, som ble godt ivaretatt av politiet. De uttrykte solidaritet med det amerikanske folk og USA som nasjon, samtidig som de understreket faren som islamsk terrorisme utgjør mot det internasjonale samfunn.

Den kommunistkuppede og angivelig antirasistiske organisasjonen SOS Rasisme var møtt frem som motdemonstranter. Oppløpet ble ledet av Bård Eskild Frantzen, som foruten å være regionsleder i SOS Rasisme er representant for den ytterliggående kommunistgrupperingen Tjen Folket og en straffedømt voldsmann. Han uttalte til TV2 Nyhetene at ”hver gang de [SIAN, red. anm.] stikker frem det stygge trynet sitt, så ønsker vi å slå og holde dem nede – akkurat som man luker ut ugress fra hagen sin”.

Politiet holdt motdemonstrantene på god avstand fra SIANs markering, slik at arrangementet lot seg gjennomføre med verdighet og uten forstyrrelser.

Minnemarkeringen ble avsluttet ved avspilling av den amerikanske nasjonalsangen og nedleggelse av roser og blomsterkrans.

- Nettredaksjonen