Voldelig angrep på SIAN 13. juni

Voldelig angrep på SIAN 13. juni

Som tidligere meddelt hadde SIAN planlagt å gjennomføre en fredelig opplysningsstand om islam og islamisering på Egertorget 13. juni fra kl. 1300 til kl. 1600. Dessverre måtte denne avlyses da SIAN ble utsatt for et voldelig angrep fra fremmøtte motdemonstranter.

Klokken var rundt 1230 og SIAN hadde ennå ikke satt opp standen da standområdet i løpet av kort tid ble omringet av 60-70 voldelige motdemonstranter fra organisasjonene SOS Rasisme, Blitz og Norges kommunistiske ungdomsforbund. Med taktfaste rop som ”Ingen nazister i våre gater!”, ”Nazipakk!” og ”Gå hjem!” gikk pøbelen til fysisk angrep på SIANs representanter, stjal materiell og ramponerte utstyr. En ung kvinne ble slått hardt i ansiktet og måtte få tilsyn av ambulansepersonell. En mannlig eks-muslim fra Afghanistan som filmet opptrinnet, ble forsøkt kvalt med sin egen kamerasnor før kameraet ble knust. Flere andre ble dyttet, sparket, spyttet på og trakassert med nedrige skjellsord. Partiformann i Norgespatriotene Øyvind Heian, som også var til stede på standen, ble angrepet med spark og slag, fraranet eiendeler og fikk hodet dunket inn i en politibil.

På tross av at politiet ved politiinspektør Johan Fredriksen på forhånd var informert om at den planlagte motdemonstrasjonen ville finne sted en halvtime før SIANs lovlige og annonserte stand, lyktes det dem ikke å avverge tumultene og få kontroll på situasjonen før SIAN ble fysisk angrepet. Undertegnede beretter selv:

Jeg befant meg i en nærliggende klesbutikk sammen med en venninne, som skulle prøve en burka til bruk på arrangementet. Da vi kom ut så vi to politibiler som kjørte med sirener opp Karl Johans gate, og vi kom oss raskt tilbake til standområdet. Der hadde motdemonstrantene allerede gått til angrep på de tilstedeværende. Selv befant jeg meg plutselig midt blant noen som jeg antar var blitzere, og som lot meg fortelle at jeg var ”bare søppel” og understreket dette ved å sparke meg i leggen. Politiet hadde – slik jeg ser det – ikke kontroll over situasjonen på det daværende tidspunkt.

I løpet av kort tid klarte politiet imidlertid å samle SIANs representanter, som ble stuet inn i en patruljebil sammen med det gjenværende materiellet og transportert bort fra standområdet. Innsatsleder ville vite om SIAN fortsatt var interessert i å gjennomføre standen som planlagt så fremt politiet anså dette som forsvarlig, og svaret var et enstemmig ja. Politiet sonderte området på og omkring Egertorget, men etter rundt 45 minutters venting måtte innsatsleder meddele at standen av sikkerhetshensyn ikke lot seg gjennomføre. Nederlaget var dermed et faktum – like mye for SIAN som for enhver som verdsetter demokrati og ytringsfrihet. Spesielt forstemmende var at SOS Rasisme i etterkant uten videre fikk overta standplassen og dele ut løpesedler med tittelen ”Stopp SIAN!” under politiets oppsyn.

Det er sjokkerende og forferdelig at venstreekstremister møter SIAN med en slik aggressivitet og voldsomhet når vi opptrer som fredelige demonstranter for en aktverdig sak. Det er beklagelig at politiet denne gangen dessverre ikke lyktes i å verne om vår demokratiske ytringsfrihet og ovenikjøpet overlot vårt lovlige arrangement til voldsutøverene.

Én ting er imidlertid sikkert: Vi i SIAN gir oss aldri. Vi er fullstendig dedikerte i vår sak, og vi vil ikke la oss stoppe av venstreekstremister som ikke evner å imøtegå våre argumenter med annet enn nedrige skjellsord og vold. De ydmyker ingen andre enn seg selv. SIANs stand på Egertorget 13. juni gikk ikke som planlagt. Vi tar lærdom av dette og kommer sterkere tilbake ved neste anledning. Hvem teller vel de tapte slag på seierens dag?

Les artikkel i VG.
Les artikkel i Aftenposten.
Les artikkel i Dagbladet.

Morten Andersen
Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)
Representant