Voldsbruk mot SIAN gagner bare Tumyr og hans allierte

I Kristiansand går SIAN's markering i gateildet rolig for seg.

«Respekten for mennesket og dets rettigheter er fraværende»

Voldsbruk mot SIAN gagner bare Tumyr og hans allierte

«Vi har svært lite til overs for innholdet i de synspunktene Tumyr forfekter. De er preget av grove overforenklinger og urettferdige generaliseringer av troende muslimer. Enhver kritikkverdig handling utført av en muslim, brukes som bevis for at alle som tilhører denne religionen forfekter de samme holdninger. Respekten for det enkelte mennesket og dets rettigheter er fraværende.» Fædrelandsvennen skriver dette på lederplass etter markeringen SIAN hadde i Kristiansand lørdag 13. oktober.

 

 

Avisen berømmer Vest-Agder AUF som med sin motdemonstrasjon fremmet en angivelig riktig reaksjon. Avisen skriver:

«Lørdag arrangerte organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) en markering i Markens gate i Kristiansand. På forhånd fryktet både politiet og andre bråk. Klok av erfaringer fra tilsvarende markeringer i andre og større byer, møtte ordensmakten mannsterkt fram for å hindre opptøyer av noe slag.

Heldigvis viste det seg å ikke være nødvendig. Lørdagen forløp uten dramatikk. Det fortjener alle involverte parter ros for. Motdemonstrantene som hadde møtt opp, markerte sin motstand mot SIAN's budskap på en forbilledlig måte. De etterkom politiets oppfordring om å trekke litt unna, uten at noen var i tvil om hva de mente.

Dermed kunne SIAN-leder Arne Tumyr presentere sine synspunkter. Før han etterpå gikk bort til motdemonstrantene og fikk en løpeseddel fra dem.

Ytringsfrihetens grenser testes nettopp i samfunnets møte med holdninger de fleste av oss anser som uakseptable. Så det er opp til alle oss andre å argumentere mot og vise det logisk uholdbare i resonnementene som ligger til grunn for konklusjonene.

Dessverre har enkelte meningsmotstandere av Tumyr og hans allierte ved flere anledninger gått til fysisk angrep mot SIAN's folk. Det er uholdbart rent demokratisk og det gagner bare Tumyr og hans sak. Hver gang organisasjonen må avlyse en markering på grunn av voldsbruk fra motdemonstranter, kan de fremstille seg som ofre og høste ufortjent sympati.»

Til slutt skriver avisens redaktør: «Når SIAN fremover planlegger nye arrangementer i andre byer, bør alle som tenker å markere sin motstand mot det hatefulle budskapet se til hvordan dette ble gjort i Kristiansand i helgen.»

Bodil – SIANs nettavis - redaksjonen